Anvelope Anvelope
Jante

Nokian eLine

 Nokian eLine beneficiază de tehnologie de viitor şi ţinteşte direct în vârf: clasa AA conform noilor etichetări UE pentru anvelope.

Evaluări excepţionale pentru consumul redus de combustibil şi aderenţă sporită pe carosabilul umed.

Noua anvelopă de vară de la Nokian, incomparabilă.

Noua anvelopă de vară Nokian eLine se îndreaptă conform noilor etichetări UE spre poziţia de top în categoria A în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi aderenţa pe carosabilul umed. Acestă anvelopă care încorporează performanţele tehnologice ale liderului mondial de pe piaţa producătorilor de anvelope de iarnă Nokian din Finlanda nu este numai un concept, ci o anvlopă “State-of-the-Art” pe care o poate obţine consumatorul. Nokian eLine poate fi achiziţionat începând cu primăvara anului 2013 de la service-urile de roţi. Această anvelopă de vară care reduce simţitor consumul de  combustibil şi oferă siguranţă incontestabilă pe carosabilul umed este dedicată autoturismelor  mici şi conducătorilor auto care ştiu să aprecieze tehnologia de viitor şi eficacitatea maximă în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi aderenţa perfectă.

În producţia şi proiectarea noilor anvelope sunt folosite tehnologii de înaltă performanţă şi nu mai puţin de 100 de materii prime. Toate acestea reprezintă o combinaţie perfectă între fizică, nanotehnologie şi inovaţie în zona materiilor prime, fiecare dintre ele având un rol esenţial şi foarte bine definit.

 „Am ales o abordare complet diferită în crearea noii generaţii de anvelope Nokian eLine. Am realizat că rezistenţa redusă la rulare şi implicit consumul redus de combustibil nu exclud pe cale de consecinţă aderenţa sporită pe carosabilul umed.

Este posibilă maximizarea ambelor caracteristici, fără a prejudicia performanţele acestui pneu perfect echilibrat. În acest sens a fost necesară luare unor decizii cu totul noi cu privire la  structură, modificarea geometriei benzii de rulare şi utilzarea tehnologiilor moderne pentru realizarea amestecului de caucicuc“, declară Juha Pirhonen, Directorul Departamentului de Dezvoltare al Nokian Tyres.

Siguranţă maximă pe şosele umede cu distanţă de frânare mai scurtă.

Mai multe soluţii tehnice poziţionează anvelopele Nokian eLine total diferit faţă de anvelopele de vară obişnuite.  Momentul de inerţie al acestei anvelope inovatoare este evident mai mic, astfel pneul reacţionează rapid la manevrele de direcţie. Asemeni un titirez care se învârte fără să cadă, momentul de inerţie îngreuneză manevrarea direcţiei. Nokian eLine oferă o manevrare uşoară şi rapidă chiar şi în situaţii neaşteptate şi extreme.

Banda de rulare arcuită şi structura centurii cauciucului funcţionează bine împreună pentru a oferi o senzaţie de stabilitate la condus. Deoarece patinarea anvelopei la accelerare este minimizată, Nokian eLine are o aderenţă mai bună pe carosabilul umed şi o distanţă de frânare mai scurtă pe străzile alunecoase pe timp de ploaie.

Eticheta UE a anvelopelor marchează distanţa de frânare a anvelopei pe asfalt umed la o viteză de 80 km/h. Diferenţa la distanţa de frânare între cea mai bună categorie A şi cea mai slabă categorie F este de peste 18 metri, deci patru lungimi de maşină. Toate anvelopele care se vând în Europa începând din noiembrie 2012 trebuie să fie marcate cu eticheta UE.

Inovaţiile crează un cauciuc "verde"

Canelurile tradiţionale de pe umărul exterior al anvelopei Nokian eLine au fost înlocuite cu  lamele. Forma blocurilor de profil este total diferită de cea folosită în mod frecvent, iar blocul de profil a fost scurtat pe lungime şi prelungit pe lăţime. Astfel, greutatea este distribuită pe o suprafaţă mai mare, iar deformările şi rezistenţa la rulare sunt reduse la minim. Secţiunea transversală mai puternică decât cea a unei anvelope obişnuite contribuie şi ea fundamental la  diminuarea rezistenţei la înaintare a acestui pneu inovator al celor de la Nokian.

„Datorită faptului că anvelopa dezvoltă mai puţină căldură, structura căii de rulare este mai puţin solicitată şi astfel se măreşte durata de viaţă a anvelopei şi rezistenţa sa la uzură. Deoarece am îmbunătăţit rezistenţa structurii, am reuşit să găsim şi cea mai bună soluţie pentru minimizarea rezistenţei la rulare şi a consumului de combustibil“, explică Pirhonen.

Amestecul de caucicuc creat pe măsura exigenţelor contemporane accentuează mai mult caracterul  "verde" al anvelopei Nokian eLine. Acest nou venit care face economie de combustibil îşi atinge rapid temperatura de funcţionare. Încă de la începutul călătoriei, această anvelopă eficientă din punct de vedere energetic are o rezistenţă mică la rulare. Rezistenţa la rulare reprezintă 20 la sută din totalul consumului de combustibil al autovehiculului, ceea ce are o influenţă semnificativă şi directă asupra cheltuielilor de exploatare a autovehiculului şi asupra emisiilor de dioxid de carbon. Diferenţa între cea mai bună şi cea mai slabă anvelopă (A-G) din cadrul categoriilor de etichetare UE a anvelopelor este foarte mare: aproximativ 0,6 litri la 100 kilometri.

 

Tehnologia modernă se utilizează şi la anvelopele de iarnă Nokian.

Nokian Tyres au produs prima anvelopă de iarnă din lume, pentru a face faţă gerului extrem din iarna anului 1934.

Compania finlandeză este considerată un pionier şi în ceea ce priveşte ecologia, fiind prima din lume care a utilizat în producţia anvelopelor sale uleiuri inofensive, curate, slab aromatice.  Nokian eLine întăreşte imaginea pionerului industrial ca fiind creatorul Bestsellerului în domeniul anvelopelor, şi anume creatorul anvelopei inovative, ecologice.

„În plus faţă de calităţile pe care le are aceasta operă de artă în materie de siguranţă, eLine  trebuie să-şi aducă contribuţia la un condus rentabil şi confortabil al autovehiculului. De inovaţiile şi tehnologiile moderne profită toţi cumpărătorii anvelopelor noastre. Forma pătrată a suprafeţei de contact anvelopei Nokian eLine, care a fost optimizată pentru o rezistenţă mică la rulare şi aderenţă bună pe carosabilul umed este utilizată şi la anvelopele de iarnă“, explică expertul Pirhonen.

Galerie Foto
  • Depozit Anvelope Discount
  • Depozit Anvelope Discount
  • Depozit Anvelope Discount
  • Depozit Anvelope Discount
Contact