Anvelope Anvelope
Jante

Verificarea si intretinerea sistemului de Aer Conditionat

Verificarea si intretinerea periodica a sistemului de aer conditionat sunt esentiale pentru orice autovehicul. Omiterea acestei simple operatiuni pote conduce la defectiuni ale compresorului si la deteriorarea intregului sistem.

O verificare periodica a instalatiei de aer conditionat va ajuta sa va pastrati autovehiculul in parametrii optimi de functionare, dar si sa conduceti mereu  confortabil si in siguranta.

In cazul masinilor de teren, dar nu numai, aspirarea periodica a radiatorului cu o instalatie cu aer comprimat ajuta la un transfer mai bun. Un radiator murdar poate afecta semnificativ functionarea instalatiei de climatizare.

 

Operatiunea de incarcare cu freon

Folosindu-se un aparat de ultima generatie se va putea face rapid selectarea exacta a tipului de autoturism pe care se  va face operatiunea de verificare si incarcare cu freon, identificarea eventualelor pierderi, cantitatea de freon necesara functionarii corecte a instalatiei.

 

Depistarea pierderilor de freon

Un autoturism a carui instalatie de A/C a pierdut o parte din cantitatea de Freon va consuma mai mult combustibil. In mod normal, consumul de combustibil creste cu cca 2 l /100 km, in cazul folosirii A/C.

Este bine sa verificati starea sistemului de aer conditionat si sa depistati eventualele pierderi de freon.

 

Succesiv sunt indepartate umiditatea si impuritatile depuse in sistemul de A/C, dar si continutul de ulei. Uleiul recuperat este colectat intr-un recipient special, impreuna cu celelate impuritati. Dupa vidarea instalatiei, in vederea indepartarii umiditatii din sistem, se trece la reincarcarea instalatiei cu cantitatea de freon auto si ulei recomandata de fiecare producator in parte pentru toate tipurile de autoturism. Dupa verificarea si incarcarea instalatiei cu freon se efectueaza testele de functionare, pentru verificarea parametrilor instalatiei de A/C.

 

Este recomandat sa faceti aceasta verificare la un interval de 2 ani si obligatoriu atunci cand se intervine asupra unei componente din sistemul de A/C. Utilizarea regulata a climatizarii permite sa-i crestem durata de viata si sa ne asiguram un confort tot anul. Sistemul de climatizare nu foloseste doar la racirea aerului din interior in timpul verii, el permitand de asemenea incalzirea si dezaburirea rapida a geamurilor, in timpul iernii.

SFATUL NOSTRU Porniti instalatia de climtizare cel putin o data la 15 zile. Acest lucru va permite lubrifierea sistemului si evita pierderea etanseitatii sistemului.

Galerie Foto
  • Depozit Anvelope Discount
  • Depozit Anvelope Discount
  • Depozit Anvelope Discount
  • Depozit Anvelope Discount
Contact