ADAC, ÖAMTC și TCS: Anvelopa de vară Continental " seteaza standardul în ceea ce privește siguranța la volan "

Mar 17, 2023

ADAC, ÖAMTC și TCS: Anvelopa de vară Continental
  • UltraContact si PremiumContact 6 obțin nota maxima la testul de către cluburile auto
  • Anvelopa Continental cu cea mai scurtă distanță de frânare din test, „strălucește și pe drumuri ude”
  • Evaluata cu un kilometraj bun și forță de apăsare scăzută în criteriul de testare

Hanovra, Germania, 21 februarie 2023. În cadrul celui de-al 50-lea test al anvelopelor de vară, cele mai mari cluburi auto din Europa au acordat PremiumContact 6 de la Continental și noului UltraContact cel mai înalt grad de „bun”. ADAC german (Clubul general de automobile german), ÖAMTC (Clubul austriac de automobile, motociclete și turism) și TCS elvețian (Touring Club Suisse) au lăudat caracteristicile de conducere în siguranță pe drumuri uscate și umede. Pe drumurile uscate, PremiumContact 6 a fost „în siguranță la limită și a revendicat cea mai scurtă distanță de frânare din test”, asigurând și nota de sus în condiții umede. Nou în evaluarea cluburilor auto este testul de mediu, în care au fost incluse rezultatul kilometrajului, abraziunea, rezistența la rulare, zgomotul de rulare și sustenabilitatea generală. Aici, PremiumContact 6 de la Continental a arătat un kilometraj estimat bun în testul de uzură, iar abraziunea sa a fost, de asemenea, scăzută, au spus testerii. În cazul UltraContact, experții au lăudat „evaluarea generală bună pe drumuri uscate” și unul dintre cele mai bune rezultate la testul pentru criteriile echilibrului de mediu.

Cluburile auto au testat 50 de modele de anvelope de la producători internaționali în dimensiunea 205/55 R16 91V, alte produse de la Continental obținând note bune. Uniroyal RainSport 5, Semperit Speed-Life 3, Barum Bravuris 5 HM, Viking Protech Newgen și General Tire Altimax One S au primit a doua cea mai bună evaluare ca „satisfăcător”.

Amploarea diferențelor dintre cea mai bună anvelopă din testul de siguranță la conducere, PremiumContact 6, și o anvelopă asiatică de buget, concepută exclusiv pentru kilometraj, a fost arătată în testul de frânare pe teren umed. Când a fost testată cu această anvelopă, mașina de testare, un VW Golf 8, s-a oprit de la 80 km/h după aproape 60 de metri de distanță de frânare, în timp ce mașina cu anvelope Continental s-a oprit după doar 34,4 metri. Testerii numesc acest lucru „periculos”, deoarece Golful cu cauciucuri asiatice s-ar fi izbit de spatele mașinii, care era deja staționară datorită Premium Contact 6, cu o viteză de 52 de kilometri pe oră.

PremiumContact 6, care a primit recenzii pozitive de la cluburile de automobile, a fost acum înlocuit cu un succesor. În comparație, noul Continental PremiumContact 7 oferă un kilometraj mai mare, distanțe de frânare și mai scurte, rezistență mai mică la rulare și o manevrare și mai precisă.

Sursa: https://www.continental-tires.com/