Pirelli a testat anvelopele cu 500km/h pentru a spori siguranța

Apr 05, 2023

Pirelli a testat anvelopele cu 500km/h pentru a spori siguranța

O nouă soluție numită “Mașină de testare de mare viteză“ a fost instalată de Pirelli la departamentul său de cercetare și dezvoltare din Milano, Italia, pentru a testa anvelopele la viteze de până la 500 km/h în condiții controlate. Reușind să efectueze aceste teste, Pirelli încearcă să sporească nivelul de siguranță al celor mai rapide mașini din lume.

Mașina de testare de mare viteză de 500 km/h se alătură altor două utilaje existente la instalația de testare interioară a Pirelli – un sistem de 370 km/h și un sistem de 450 km/h. În timp ce soluțiile sunt utilizate în mod normal pentru testarea anvelopelor auto, cea mai recentă soluție de 500 km/h va fi în principal pentru testarea anvelopelor pentru sporturile cu motor. Siguranța în mediile de competiție este primordială, iar mașina de testare de mare viteză este capabilă să gestioneze intrări extrem de mari de cuplu și accelerație pentru a le imita pe cele furnizate de hipermașini pe circuitele de curse.

Pe lângă evaluarea comportamentului anvelopelor la viteză mare, cea mai recentă soluție de testare Pirelli a fost proiectată și pentru a garanta fiabilitatea în testările în aer liber. Mașina este capabilă să testeze anvelopele ca și cum produsul ar fi montat pe un vehicul care efectuează turele Autodromo di Monza sau Nürburgring Nordschleife. Totuși, diferența este că în condițiile simulate sunt chiar mai dificile decât cele găsite în lumea reală, asigurând integritatea anvelopei într-o gamă largă de cazuri de utilizare pentru o siguranță sporită.