Contact
contact@anvelope-discount.ro
0743.148.576
Program
L-V: 9:00-17:00 / S: 9:00-13:00  

Începând cu data de  8 mai 2018, Uniunea Europeană va aplica taxe antidumping anumitor pneuri de camioane și autobuze fabricate de chinezi care intră în Uniunea Europeană.

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (volumul 61) publicat în această dimineață prevede că, conform Regulamentului (UE) 2018/683 al Comisiei din 4 mai 2018, vor fi percepute taxe antidumping provizorii între 52,85 euro și 82,17 euro pe an, și, pentru  anvelopele reșapate pentru autobuze sau camioane cu un indice de încărcare mai mare de 121, încadrate în prezent la codurile NC 4011 20 90 și ex 4012 12 00 (cod TARIC 4012120010) și originare din Republica Populară Chineză. Regulamentul intră în vigoare în ziua următoare publicării în Jurnalul Oficial și se aplică în toate statele membre pentru o perioadă de șase luni.

Comisia Europeană a optat pentru introducerea unor taxe antidumping fixe pe unitate, nu pentru taxe ad valorem sau procentuale, deoarece a considerat că sancționarea societăților cu o rată ad valorem de taxe creează un stimulent pentru societățile comerciale de a vinde capătul inferior al mixului de produse, mișcare care ar pune presiuni suplimentare asupra  sectorului 3 de piață, în Europa. "Tocmai acel nivel al pieței necesită cea mai mare protecție împotriva unei concurențe neloiale," a menționat Comisia în Regulamentul (UE) 2018/683. Prin același motiv, taxele ad valorem ar fi putut descuraja importurile de pneuri de nivel 1 și 2 de calitate mai ridicate, astfel încât industria europeană de reșapare a carcaselor reșapate ar fi jefuită.

Cea mai mică rată a taxelor este de 52,85 euro, iar această rată se aplică în special anvelopelor provenite de la două fabrici de anvelope Hankook din China. Anvelopele de camioane și autobuze produse de Giti Tire din China vor fi taxate cu taxe de 57,42 euro pe an, în timp ce anvelopele fabricate de "producătorii-exportatori chinezi cooperanți" - inclusiv fabricile operate de Bridgestone, Goodyear, Michelin, Toyo și Triangle Tyre - vor fi percepute la o rată de 62,79 euro pe anvelopă. Produsele Pirelli și alte mărci de cauciuc produse de companiile ChemChina vor atrage taxe de 64,13 euro pe an, în timp ce, cea mai mare taxă de 82,17 euro va fi aplicată produselor de la Xingyuan Tire Group și "toate celelalte companii".

Orice parte care solicită fapte referitoare la regulament, care dorește să prezinte observații scrise sau care doresc să solicite o audiere, poate face acest lucru în termen de 25 de zile de la intrarea în vigoare a regulamentului.

 
Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc

Cumpara NOKIAN online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara nordman-nokian online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BF GOODRICH online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DUNLOP online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DEBICA online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara MICHELIN online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara PIRELLI online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara SEMPERIT online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BRIDGESTONE online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara GOODYEAR online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara CONTINENTAL online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BARUM online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara VIKING online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara ARMSTRONG online - reduceri, promotii, oferte speciale