Contact
contact@anvelope-discount.ro
0743.148.576
Program
L-V: 8:00-17:00 / S: 9:00-13:00  

Presiunea în anvelope afectează siguranța, performanța și economia de combustibil – le vom explica pe toate

Unul dintre picioarele tale are mai mult contact cu șoseaua decât cele patru anvelope ale mașinilor tale. De aceea este atât de important să ai grijă de anvelopele tale. Menținerea lor în mod corespunzător umflate este esențială, deoarece acestea sunt vitale pentru performanța de frânare, economie de combustibil și aderență. Anvelopele autoturismelor vor avea cerințe specifice de presiune.

Ce înseamnă presiunea anvelopelor auto?

Aerul din interiorul anvelopei este ceea ce creează presiune. Mai puțin aer înseamnă mai puțină presiune. De-a lungul timpului, aerul scapă, motiv pentru care trebuie să verificăm tot timpul.

Există două unități comune de presiune: kilograme per inch (sau PSI) și bar. Ambele sunt adesea cotate împreună, iar manualul autovehiculului vă va arăta presiunea cu care ar trebui să umflați anvelopele. Este posibil să fie și un autocolant pe mașină (poate lângă rezervorul de combustibil sau în interiorul ușii) care vă aminteste.

Veți găsi presiuni de aer pentru diverse sarcini (doi pasageri, patru pasageri sau patru pasageri și bagaje). Anvelopele din față sunt adesea la o presiune mai mare decât în ​​partea din spate.

Presiunea în pneuri și siguranța

Cu cât aerul din interiorul anvelopei este mai mult, cu atât cauciucul este mai puțin în contact cu drumul. Cu cât pata de contact este prea mica aderența și manevrabilitatea mașinii pot fi afectate.

Cu cât aerul este mai scăzut în interiorul anvelopei, cu atât este mai mare zona de contact. Cu toate acestea, datorită modului în care este construită anvelopa, nu este centrul care este în contact, ci marginile. Din nou, aderența este redusă.

Conducerea cu anvelope greșit umflate poate, de asemenea, să conducă la defectarea anvelopei, punând accent pe margini sau riscă să explodeze. De asemenea, va crește uzura anvelopei.

Anvelopele dezumflate și frâna - destul de literalmente. Există mai mult cauciuc în contact cu drumul, ceea ce înseamnă că motorul trebuie să muncească mai mult pentru a depăși rezistența suplimentară pe care o cauzează. Acest lucru crește consumul de combustibil. Astfel, păstrarea anvelopei umflate corespunzător va crește durata de viață a pneurilor, va reduce consumul de combustibil și veți economisi bani.

Cât de des ar trebui să-mi verific anvelopele?

Lunar este esențial, dar dacă le poți verifica o dată pe săptămână, îți vei face o favoare mare. În timp ce vă aflați la verificare presiunii, verificați dacă există daune, cum ar fi tăietură sau gâlmă, precum și obiecte lipite în anvelopă, care ar putea cauza o perforare lentă. Verificați și adâncimea benzii de rulare.

Cum îmi verific anvelopele?

Un service care se ocupă cu montrarea anvelopelor este cel mai indicat  pentru a vă verifica anvelopele, dar le puteți cere întotdeauna să vă arate cum se face dacă nu sunteți siguri.

Pentru a face acest lucru, primul lucru de care aveți nevoie este un indicator de presiune a anvelopei bun de la un magazin de accesorii. Este mai ușor decât să vizitezi un service de fiecare dată.

Localizați supapa din anvelope care iese din jantă și deșurubați capacul. Împingeți manometrul de presiune al pneurilor și verificați citirea presiunii cu figura recomandată de producătorul mașinii.

Dacă există o discrepanță, scoateți gabaritul și pompați anvelopa utilizând o pompă de picior sau una mai puternică. Acesta se conectează la priza de curent de 12V a mașinii. Verificați manualul pompei pentru instrucțiuni de utilizare.

Folosind o pompă pentru garaj

Dacă nu aveți o pompă de anvelope, găsiți un service care vă poate ajuta. În plus față de afișajul de presiune (în bar și PSI), acesta poate avea patru butoane. Două vor afișa plus și minus, indicând umplerea sau eliberarea și vă permit să setați presiunea, pe care o veți găsi în mașină sau în manual.

Un al treilea buton va ajuta la o umflare  rapidă când anvelopa dvs. este foarte dezumflată. Aveți grijă să nu îl utilizați dacă anvelopa dvs. este deja umflată. Al patrulea buton vă va permite să alegeți măsurarea presiunii.

Deoarece va fi cel mai probabil o pompă operată cu monede, este logic să economisiți timp eliminând mai întâi capacul supapei înainte de a porni aparatul. Realizați toate, introduceți moneda și atașați furtunul de presiune la prima anvelopă. Va verifica presiunea pe care o setați și dacă este necesar aer, o veți livra. Când atinge presiunea presetată, se va auzi și se va opri pomparea.

Repetați procesul pe anvelopele rămase, inclusiv la roata de rezervă. După ce ați terminat, puneți cu grijă furtunul pompei  în carcasă, decât să îl lăsați să zboare , pentru că  vă poate deteriora mașina sau lovi pe cineva. Înșurubați capacele supapei și ați terminat.

Și, în sfârșit…

Toate autovehiculele construite începând cu 2014 trebuie să aibă un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope. În timp ce este foarte util, nu trebuie să vă bazați pe el, ci și pe propriile verificări, precum și pe verificarea stării anvelopelor. Verificarea anvelopei ar trebui să fie ca și cum ați verifica nivelul uleiului (dacă nu faceți asta, ar trebui!). A face acest lucru ar putea salva viata ta, precum și economisi bani.

 
Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc

Cumpara NOKIAN online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara nordman-nokian online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BF GOODRICH online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DUNLOP online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DEBICA online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara MICHELIN online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara PIRELLI online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara SEMPERIT online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BRIDGESTONE online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara GOODYEAR online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara CONTINENTAL online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BARUM online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara VIKING online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara ARMSTRONG online - reduceri, promotii, oferte speciale