Contact
contact@anvelope-discount.ro
0743.148.576
Program
L-V: 8:00-17:00 / S: 9:00-13:00  

Indiferent dacă vă uitați la profunzimea anvelopei noi sau la adâncimea minimă a anvelopelor uzate, ghidul nostru are toate informațiile de care aveți nevoie.

Indiferent de mașina pe care o conduci, starea anvelopei joacă un rol mai important în felul în care mașina ta este controlată pe drum decât orice altceva. Așa cum ați putea aprecia, avînd control este incredibil de important pentru siguranța tuturor celor aflați în mașina dvs., precum și a celorlalți utilizatori care se află pe drum.

În zile noastre mașinile au multe caracteristici sofisticate de siguranță electronică, cum ar fi frânele anti-blocare și controlul electronic al stabilității pentru a ajuta la menținerea aderenței pe șosea. Dar niciunul dintre aceste sisteme nu va realiza mult fără un set bun de anvelope cu care să lucreze șoferul.

Indiferent cât de mari sunt roțile sau anvelopele, există doar o cantitate mică din fiecare anvelopă care este în contact cu suprafața drumului. În multe cazuri, "patch-ul de contact" va fi mai mic decât palma mâinii tale.

Cum cu  o cantitate atât de mică de material te aștepți să facă un lucru foarte bun, este important ca performanța sa să fie cât se poate de bună. Aceasta înseamnă că menținerea anvelopei în stare bună este vitală.

Anvelopele auto au șanțuri care se deplasează în jurul circumferinței lor, iar adâncimea acestor caneluri este denumită "adâncimea benzii de rulare". Cu cât este mai mare adâncimea benzii de rulare, cu atât sunt mai puțin uzate anvelopele și cu atât mai bine este de așteptat ca acestea să se prindă pe șosea.

Urmați ghidul nostru pentru tot ce trebuie să știți despre adâncimile benzii de rulare a anvelopei.

Adâncimea minimă a anvelopei uzate

Legislația din Regatul Unit prevede că anvelopele auto trebuie să aibă o adâncime minimă a benzii de rulare de 1,6 mm pe o suprafață de 75%. Cu alte cuvinte, imaginați-vă o linie în mijlocul benzii de rulare în direcția călătoriei mașinii, iar anvelopa trebuie să aibă o suprafață de rulare de cel puțin 1,6 mm măsurată pe trei sferturi din suprafața anvelopei de pe această linie centrală. Și această suprafață de rulare trebuie să fie coerentă în jurul anvelopei.

Dar, în timp ce aceasta este cerința minimă legală, vă recomandăm să înlocuiți anvelopele atunci când adâncimea benzii de rulare ajunge la 3 mm, deoarece cantitatea de prindere oferită se reduce semnificativ sub aceasta.

Când o anvelopă este nouă, va avea de obicei o adâncime de rulare de aproximativ 8 mm.

Ce face suprafața anvelopei?

Suprafața de rulare a anvelopei este proiectată pentru a dispersa apa de sub pneu. Pe măsură ce roata se rotește, canelurile din suprafața de rulare a anvelopei funcționează ca o pompă, aspirând apă departe de pata de contact - uscând în mod eficient suprafața drumului. Un pneu în stare bună se poate deplasa în jurul a 15 litri de apă în fiecare secundă. Cu cât este mai mică suprafața de rulare a pneului, cu atât această cifră se reduce.

Reducerea benzii de rulare scade  capacitatea anvelopei de a face acest lucru. Deoarece anvelopa poate doar să prindă drumul, și nu apa, aveți riscul de acvaplanare. Aceasta se întâmplă atunci când apa este cuprinsă între anvelopă și suprafața drumului, ceea ce duce  șoferul în imposibilitatea de a conduce sau de a frâna. Anvelopele în stare bună și cu o adâncime bună a benzii de rulare pot preveni apariția acestei situații periculoase.

Indicatori de uzură a benzii de rulare ai anvelopei

Ar trebui să vă verificați anvelopele cel puțin o dată pe săptămână. O verificare vizuală durează doar câteva minute, deoarece majoritatea anvelopelor au indicatori de uzură în profunzime a benzii de rulare turnați în cauciuc. Acestea iau forma unor crestături orizontale dreptunghiulare pe suprafața de rulare. Pe măsură ce anvelopele sunt uzate, se apropie de suprafața anvelopei. Când devin la același nivel cu suprafața anvelopei, este timpul pentru înlocuire.

Anchete privind anvelopele: aruncați o privire mai atentă

Cu toate că indicatorii de uzură oferă o indicație vizuală rapidă că anvelopele dvs. ating adâncimea minimă a benzii de rulare, este încă o idee bună să aveți o privire mai atentă cât mai regulat posibil. O modalitate eficientă și ușoară de a face acest lucru nu necesită instrumente speciale și poate fi efectuată cu o monedă de 20p.

Luați moneda între  degetul arătător și degetul mare și introduceți marginea în spații în mai multe puncte de pe suprafața de rulare. O monedă de 20 mm are o grosime de aproximativ 3 mm adâncime, deci dacă înălțimea benzii de rulare nu depășește moneda, este indicat faptul că anvelopa este foarte aproape de necesitatea înlocuirii.

Pentru o indicație mai precisă a profunzimii benzii de rulare a anvelopei dvs., puteți obține un indicator de adâncime a benzii de rulare la orice magazin bun de accesorii auto sau service auto.

Adâncimea benzii de rulare a anvelopei este foarte importantă pentru siguranță. Dacă nu vă simțiți încrezători în verificarea anvelopei sau preferați să nu faceți o judecată pentru dvs., cele mai multe magazine de anvelope vor verifica adâncimii anvelopei. Acestea vor oferi, de asemenea, o evaluare a stării anvelopelor dvs. în general.

Merită să aveți o relație bună cu un magazin local de anvelope. Dacă reuțiți să aveți o relație bazată pe încredere este posibil să îi alegeți să vă furnizeze anvelope noi  atunci când va veni timpul, iar ei vor fi foarte încântați să vă verifice anvelopele la cerere, gratuit.

 

 
Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc

Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara nordman-nokian online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DEBICA online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara online - reduceri, promotii, oferte speciale