Contact
contact@anvelope-discount.ro
0743.148.576
Program
L-V: 09:00-17:00 S: 09:00-13:00    D: INCHIS            

Ce trebuie să știți despre conducerea în străinătate?

Indiferent dacă vă îndreptați către Europa, America de Nord sau cât mai departe de Australia, acesta este ghidul nostru de a conduce în străinătate fără probleme.

Majoritatea oamenilor se vor afla nevoiți să conducă într-o anumită țară într-o țară străină, fie că este vorba de plăcere în vacanță, fie ca parte a unei călătorii de afaceri. Desigur, cei mai mulți vor ajunge în Franța după ce vor merge peste Canal, dar mulți se vor îndrepta mai mult către Europa sau vor zbura, cu provocarea suplimentară de a conduce o mașină necunoscută în destinații populare precum SUA, Canada, Australia și Asia.

Ca în orice aspect al unei călătorii, planificarea și pregătirea sunt esențiale. Nu este posibil să se respecte aceleași reguli de conducere pe care le-ați obișnuit, deoarece toate țările străine au propriile reglementări. De exemplu, știm cu toții că multe națiuni au mașini cu volan pe partea dreaptă, dar probabil că sunteți mai puțin familiarizați cu setul suplimentar de siguranță pe care trebuie să-l transportați sau legile locale de conducere.

Conducerea în UE și Europa

Nu contează dacă doar sari peste canal pentru a încerca bucătăria franceză, mergeți la o ședere de două săptămâni în Bordeaux sau începeți o excursie de 2.000 de mile în jurul Europei, va trebui să efectuați câteva verificări.

Luarea propriului dvs. vehicul are argumente pro și contra. Pentru început, vă veți simți mai familiarizat cu modul în care funcționează totul, dar va trebui totuși să vă amintiți să conduceți pe partea dreaptă a drumului, care este de obicei ușor pe drumurile principale, dar vă poate prinde în mici orașe și sate rurale. De asemenea, merită să vă amintiți lucruri precum cabinele de taxare, unde trebuie fie să ieșiți din mașină, fie să cereți ajutorul unui pasager din mașina dvs., deoarece veți fi în partea greșită a mașinii dacă nu v-ați angajat pe banda din stânga.

Acordați o atenție deosebită la intersecții și sensurile giratorii, în cazul în care conducerea pe partea opusă poate fi confuză la început și întotdeauna continuați cu prudență. Gibraltar și Cipru sunt singurele două națiuni europene din afara Regatului Unit, unde conduci la stânga.

Deținerea unui permis de  conducere în Regatul Unit este tot ceea ce vă trebuie  ca să conduceți în Europa, însă autoritățile ar putea dori să fie deținut  de cel puțin un an. De asemenea, permisul de conducere în stil vechi al hârtiei poate provoca confuzie, astfel încât asigurați-vă că aveți, de asemenea, un act de identitate cu fotografie - de obicei pașaportul dvs. este ideal.

Ce trebuie să aveți în mașină atunci când conduceți în Europa?

Dacă intenționați să vă luați vehiculul în străinătate, probabil că va trebui să aduceți niște echipamente suplimentare pentru a rămâne în legile locale privind autovehiculele. Franța este deosebit de strictă.

Aproape peste tot în Europa, veți avea nevoie de un triunghi de avertizare, care ar trebui plasat între 50 și 150 de metri în spatele vehiculului dvs. dacă suferiți o defecțiune sau o perforare pentru a avertiza traficul de un obstacol potențial. Vesturile sau hainele trebuie să fie transportate, de asemenea, pentru fiecare pasager, nu numai pentru șofer. Acestea trebuie, de asemenea, să fie accesibile în orice moment, astfel că nu le este permisă împachetarea în bagaj.

Dacă vă despărțiți, aveți o perforare sau un accident, trebuie să ieșiți din mașină și să purtați vestă. Acest lucru se datorează faptului că este mult mai sigur din mașină - așa cum ar putea fi lovit prin mutarea traficului - și trebuie să fiți la fel de ușor de observat pentru a îmbunătăți siguranța pentru dvs. și ceilalți utilizatori ai drumului. Așteptați o distanță sigură de vehiculul dvs., de preferință în spatele unei barieră dacă vă aflați pe un drum major.

În Franța, teoretic este necesar să aveți un test pentru alcolemie, care vă permite să testați nivelul de alcool din sângele dumneavoastră. Spunem asta teoretic, pentru că, poliția poate întreba de acest test, dar nu este obligatoriu.

Deoarece țările europene consideră că este ilegal să conduci vehicule cu lumini exterioare defecte, trebuie să luați și un set de becuri de rezervă pentru autovehiculul dvs. În timp ce automobilele din Marea Britanie au setul de faruri  în partea stânga, aceștia pot, de asemenea, să-i “orbească” pe cei care se întorc în Europa, ceea ce reprezintă o infracțiune.

Cele mai multe mașini necesită un set compatibil de autocolante care să fie plasate pe clusterul farurilor, dar unele autoturisme de lux și SUV-uri își pot calibra automat farurile când navigația localizează că sunteți în străinătate. Asigurați-vă că ați verificat dacă va trebui să reglați manual farurile în timp ce vă aflați în Marea Britanie.

În timp ce este vorba de o serie de lucruri pe care trebuie să le faceți, există și câteva lucruri pe care nu ar trebui să le aveți în mașină în unele țări europene. În Franța, detectorii de radar care vă avertizează să reduceți  viteză sunt ilegali, în timp ce Austria și Luxemburg nu permit camerele care filmează călătoria dvs. deși au devenit foarte populare în ultimii ani.

Condiții legale privind conducerea în mediul înconjurător atunci când conduceți în străinătate

Limitele de alcool pentru conducere în străinătate sunt adesea mai mici decât în ​​Marea Britanie, cu sancțiuni mai rapide și mai severe pentru cei care sunt prinși. Șoferii străini pot primi o amendă la fața locului, ceea ce ar putea însemna că puteți fi conduși  la un ATM din apropiere, dacă nu aveți suficienți bani cash. De asemenea, este posibil ca mașina dvs. să fie confiscată, și, să rămâneți și fără bani.

Sfatul nostru este să nu beți nimic dacă aveți de gând să conduceți sau să găsiți un transport alternativ. Dacă alegeți să plecați cu mașina în cele din urmă, asigurați-vă că aveți alcoolemia zero înainte de a conduce din nou. Alcoolul poate rămâne în sângele dvs. mai mult decât credeți și conducerea în stare de mahmureală a demonstrat că reduce timpul de reacție și judecata.

Zone cu emisii scăzute

Ca și în Marea Britanie, multe orașe din străinătate exploatează zone cu emisii scăzute (LEZs). Franța și Olanda au câte unul în capitala lor, iar Bruxelles-ul a urmat acest  exemplul începând cu  anul 2018. Acest lucru ar putea afecta șoferii britanici - acestea sunt cele mai multe țări care vor trece mai întâi într-o călătorie prin Europa - însă depinde în mare măsură de ceea ce conduceți.

Cu atâtea locații europene care introduc schemele LEZ, este important să verificați dacă mașina dvs. va avea permisiunea de a intra în orașele prin care veți trece. Deși LEZ din Londra nu se aplică autoturismelor de familie standard până la intrarea în vigoare a ULEZ din 2019, nu trebuie să se presupună că același lucru se aplică și în orașele din străinătate. Unii, inclusiv Bruxelles, solicită ca mașinile care vizitează să fie înregistrate în prealabil.

Pentru a confirma regulile exacte pentru destinația dvs., acest site web afișează toate LEZ-urile europene actuale sub forma unei hărți interactive. Pur și simplu faceți clic pe orice oraș pe care intenționați să îl vizitați pentru a verifica dacă mașina dvs. respectă legislația locală.

http://urbanaccessregulations.eu/userhome/map

Drumurile cu taxă

Șoferii britanici tind să nu fie familiarizați cu drumurile cu taxă, pentru că în Marea Britanie avem foarte puține, cel mai comparabil fiind taxa M6 și câteva poduri pe care trebuie să le plătiți pentru a trece. În Franța, este o poveste diferită, cea mai mare parte a rețelei de autostrăzi bazându-se pe taxele de trecere. Sunt, de asemenea, obișnuite și în alte țări.

Prima opțiune de plată este să plătiți când treceți  folosind numerar, dar acest lucru poate fi problematic. Dacă sunteți într-o mașină cu volan pe dreapta, va trebui să cereți ajutorul pasagerului dvs. sau, dacă sunteți singur, veți avea nevoie fie de brațe lungi, fie de o mașină mică, sau va trebui să ieșiți și să mergeți în jurul fiecărei cabine de taxare. Merită, de asemenea, să luați un bilet de la prima cabină de taxare pe care o întâlniți și apoi să plătiți biletul la sfârșitul acelei secțiuni de taxare sau când părăsiți drumul cu taxă, cu costurile care cresc în continuarea călătoriei.

O modalitate mai plăcută și mai relaxantă de a plăti taxe - în special dacă vizitați în mod regulat Franța sau este o călătorie extinsă - este cu o "etichetă" electronică care se lipsește în parbriz și legături către un cont online. Cablurile speciale de la cabina de taxare permit utilizatorilor cu etichete să conducă pur și simplu până la barieră, care ar trebui să se deschidă automat, adesea fără să vă opriți. Pentru confortul maxim, setați-l înainte de a pleca.

Ce înseamnă Brexit pentru conducerea în Europa?

În prezent, nu au existat schimbări, Marea Britanie fiind încă parte a UE până la începutul anului 2019 cel mai devreme. Modificările care afectează șoferii britanici după intrarea în vigoare a lui Brexit nu au fost încă anunțați.

Asigurarea auto

Este vital ca mașina dvs. să fie asigurată în toate țările pe care intenționați să le vizitați, așa că trebuie să verificați mai întâi politica dvs. pentru a verifica exact ce acoperire aveți deja sau pentru a discuta cu compania dvs. de asigurări pentru consiliere. Poate fi acoperit deja, puteți să vă "îmbunătățiți" asigurarea existentă pe întreaga durată a călătoriei dvs. (de obicei cu o singură plată suplimentară) sau să vă asigurați că vă aflați în străinătate. De asemenea, recomandăm acoperirea defalcărilor pentru țara în care conduceți, deoarece costul de recuperare a unei mașini lovite (posibil cu o caravană sau remorcă) ar putea fi o mică avere.

Închirierea unei mașini

Ca urmare a faptului că omologarea de hârtie a fost înlocuită în iunie 2015, închirierea unui automobil în străinătate implică acum o altă procedură. În loc să vă purtați contrapartida cu dvs., va trebui să generați un cod pe site-ul DVLA pentru a le împărtăși experiența dvs pentru închiriere de mașini, permițându-le să vadă si statusul permisului de conducere și orice probleme pe care le aveți, cum ar fi sancțiuni sau chiar interdicții de conducere.

Un alt sfat esențial este să verificați mașina în caz de daune, să o documentați și să o raportați companiei de închiriere înainte de a vă îndepărta. În timp ce compania de închirieri ar trebui să facă deja acest lucru, poate că au ratat ceva și nu doriți să fiți puși să plătiți pagubele existente. De asemenea, asigurați-vă că returnați mașina cu cantitatea corectă de combustibil (adesea un rezervor complet) pentru a evita o altă factură extra.

Conducerea în America

Mai mulți dintre noi se îndreaptă spre vacanțele "fly-drive", America de Nord fiind alegerea de top, datorită companiilor abundente de închiriere de mașini, a combustibilului ieftin și a distanțelor uriașe dintre destinații. Veți găsi că conducerea în SUA este oarecum o combinație între conducerea acasă și în Europa.

În timp ce americanii conduc pe partea dreaptă ca în Europa, limitele de viteză sunt în mile pe oră decât în ​​kilometri pe oră. De asemenea, puteți observa că limitele de viteză sunt adesea mai scăzute decât în ​​Marea Britanie, cu 55 mph comun pe autostradă, în timp ce multe intersecții au o limită de viteză mai apropiată de 70 mph. Cu toate acestea, odată cu schimbarea legilor la nivel de stat, există excepții, cum ar fi un drum în Texas unde este permisă o viteză de 85 mph, împreună cu altele care permit viteze de până la 80 km / h.

Într-adevăr, dacă călătoriți prin diferite state, veți avea nevoie de cea mai mare atenție și merită să cercetați legile diferite din fiecare înainte de a le vizita.

Deoarece aproape sigur veți conduce o mașină de închiriat dacă vă aflați în SUA, va trebui să fiți conștient că trebuie să aveți cel puțin 21 de ani, dar unele companii de închiriere nu vor oferi o închiriere nimănui sub 25 de ani De remarcat, de asemenea, că prețurile pentru șoferi între 21 și 25 de ani pot fi mai mari.

La fel ca în Europa - sau oriunde altundeva - va trebui să furnizați codul de verificare DVLA pentru a vă asigura că dețineți o licență adecvată și că nu aveți nicio problemă care să vă facă neeligibili.

Mașina dvs. de închiriat trebuie să fie dotată cu tot ceea ce este necesar pentru a conduce în mod legal în regiunea pe care o închiriați, dar verificați mai întâi dacă intenționați să vă luați propriul scaun pentru copii, pentru a vă asigura că respectă reglementările locale.

Deși nu este strict obligatorie în America de Nord, recomandăm, de asemenea, obținerea unui permis internațional de conducere (IDP), în special deoarece costa doar aproximativ 5,50 lire sterline de la Poșta. Acest lucru vă poate face viața mai ușoară atunci când închiriați o mașină sau dacă sunteți oprit de poliție. Dar, fiți conștient de faptul că IDP trebuie să fie transmis împreună cu licența dvs. din Regatul Unit, niciodată în loc de ea.

Australia

În anumite moduri, conducerea în Australia este opusă SUA, deoarece în timp ce conduceți pe stânga, ca în Marea Britanie, limitele de viteză sunt date în kilometri pe oră, cu toate vitezometrele citite în kph pentru a se potrivi. Ca și în SUA, orice mașină de închiriat trebuie să fie dotată cu tot ceea ce este impus de lege, dar merită verificat în avans dacă scaunele pentru copii sunt legale și compatibile dacă intenționați să le luați.

De asemenea, trebuie să furnizați codul de verificare DVLA firmei de închiriere și, la fel ca în orice moment închirierea unei mașini, vă recomandăm să raportați eventualele daune înainte de a vă deplasa și asigurați-vă că verificați cantitatea de combustibil de care are nevoie pentru a fi returnată.

În mod legal, esti bine cu o licență de conducere în Regatul Unit, dar este recomandat un IDP, mai ales dacă este o excursie extinsă. Limitele de viteză pot varia între state, dar rareori depășesc 62 mph, chiar și pe autostradă. O excepție este Teritoriul de Nord, cu o limită de viteză de 110 km / h.

Datorită dimensiunii mari a Australiei și a climatului său cald, conducerea între orașe poate fi o călătorie pe care trebuie să o planificați. Dacă traseul dvs. vă duce greșit pe alt drum sau în zonele deșertului, acestea pot fi la distanță, fierbinți și neiertători, deci trebuie să efectuați provizii rezonabile pentru a ține cont de o situație de urgență. Apa, combustibilul și alimentele sunt cele mai evidente, însă merită să verificați compania de închiriere, consiliul de turism sau căutați sfaturi locale înainte de a călători în zone slab populate, cu infrastructură slabă sau deloc, deoarece acestea pot fi foarte periculoase.

Asia

Dimensiunile și imensul amestec de țări din Asia înseamnă că există diferențe mari în ceea ce privește legislația în materie de conducere, în funcție de locul în care vă aflați. În comparație cu continentele enumerate mai sus, conducerea în Asia va reprezenta probabil cea mai mare schimbare de la conducerea acasă și nu este neapărat pentru cei slabi.

Probabil că felul în care conduc participanții la trafic, suprafața drumului și condițiile de trafic se pot simți mai periculoase decât v-ați obișnuit, dacă nu mergeți în mod regulat pe cele mai aglomerate drumuri din Londra într-o seară întunecată de vineri. Dacă intenționați să conduceți în Asia, vă recomandăm să luați un IDP împreună cu dvs.

În Japonia, India, Pakistan, Malaezia, Bangladesh și Sri Lanka, conducătorii auto merg pe partea stângă ca în Marea Britanie, spre deosebire de  alte națiuni asiatice care conduc pe dreapta. Pe măsură ce veți închiria o mașină, asigurați-vă că ați luat toate măsurile enumerate mai sus (documentarea daunelor și returnarea cu cantitatea corectă de combustibil), precum și asigurarea respectării legilor privind autovehiculele în fiecare țară pe care intenționați să o conduceți , iar compania de închiriere permite acest lucru dacă intenționați să treci frontierele.

Sugestiile generale

Ca în orice aspect al călătoriei, pregătirea este cheia pentru a fi sigură, legală și relaxată. Asigurați-vă că studiați legile autovehiculelor din fiecare țară sau stat pe care intenționați să le vizitați și să vă luați permisul de conducere și orice altă documentație de care aveți nevoie (de exemplu un IDP). Asigurați-vă că mașina dvs. este echipată corect sau că înțelegeți ce va avea nevoie o companie de închirieri auto și că îndepliniți criteriile pentru a obține o mașină. Odată ce vă aflați pe drum, luați-vă timp pentru a vă aclimatiza, conduceți cu prudență și întotdeauna concentrați-vă pe deplin.

 

 

Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc!

Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DEBICA online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale