Contact
contact@anvelope-discount.ro
0743.148.576
Program
L-V: 8:00-18:00 / S: 8:00-14:00  

Europa este prima regiune din lume care începe să folosească o etichetă de aderență pe gheață pentru anvelope. În plus, anvelopele au un simbol de aderență la zăpadă și un cod QR, care duc la o bază de date europeană extinsă. Schimbarea este efectivă din 1 mai. Scopul este ca noile etichete să ajute cumpărătorii să compare diferite anvelope și să le îndrume către alegeri mai sigure și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Ca pionier al anvelopelor de iarnă, Nokian Tyres lucrează de mult timp la dezvoltarea etichetelor. Această lucrare dă acum roade.

Etichetele anvelopelor vor fi reînnoite în întreaga UE. Sunt necesare etichete noi pentru anvelopele fabricate după aprilie 2021, astfel încât noile etichete vor începe să apară treptat pe anvelopele oferite spre vânzare.

Anvelopele pentru toate anotimpurile, anvelopele de vară și anvelopele de iarnă fără crampoane vândute în UE au primit primele etichete UE în 2012. A inclus rezistență la rulare, aderență umedă și zgomot de rulare extern. Etichetele se schimbă acum, iar informațiile trebuie să acopere și aderența pe zăpadă și gheață, scara anterioară este în curs de reînnoire și un cod QR este adăugat pe etichetă. Cerința nu se aplică anvelopelor de iarnă cu crampoane.

În practică, aderența pe teren umed este opusul aderenței pe gheață: dezvoltarea uneia reduce de obicei pe cealaltă. Anvelopele concepute pentru Europa Centrală subliniază caracteristicile necesare pe drumurile asfaltate, în timp ce simbolul aderenței pe gheață indică faptul că anvelopa funcționează cu adevărat și rămâne în siguranță în condițiile dificile de iarnă nordice. Nu recomandăm utilizarea anvelopelor concepute pentru Europa Centrală în condiții pentru care nu sunt destinate, spune Matti Morri, managerul serviciului tehnic pentru clienți de la Nokian Tyres.

Anvelopele pentru camioane și autobuze vor primi, de asemenea, etichete

Noul sistem de etichetare poate chiar ghida alegerile de anvelope din partea B2B, deoarece cerințele se vor extinde acum la anvelopele pentru camioane și autobuze. Acolo, etichetele anvelopelor au fost utilizate numai în materiale de marketing. Aceste anvelope nu vor avea simbolul aderenței pe gheață.

Accentul sporit pe durabilitate va face ca rezistența redusă la rulare și economia de combustibil să fie și mai importante. Pe de altă parte, aderența la zăpadă este foarte importantă mai ales în Germania și țările nordice. Trebuie să ne amintim să menținem un echilibru bun între diferitele caracteristici, spune managerul de produs Teppo Siltanen de la Nokian Heavy Tyres.

Aproape 90% din amprenta de carbon a unei anvelope este generată în timpul utilizării sale, motiv pentru care Nokian Tyres lucrează de mult timp pentru a reduce rezistența la rulare a produselor sale. Am redus

rezistența la rulare a anvelopelor noastre cu 8,5% în medie comparativ cu 2013. Rezistența la rulare mai mică înseamnă un consum mai mic de combustibil și emisii mai mici de dioxid de carbon.

Baza de date masivă a tuturor anvelopelor

Când UE a dorit să adauge o etichetă de rezistență la rulare pe anvelope la începutul anilor 2000, industria anvelopelor a necesitat o etichetă de aderență pe teren umed, pentru a evita un accent pe eficiența energetică în detrimentul siguranței. Organizațiile de mediu au dorit să aibă o caracteristică legată de zgomot pe etichetă, iar acest lucru a condus la eticheta originală care indica rezistența la rulare, aderența umedă și zgomotul de rulare extern, spune Jarmo Sunnari, SRA Manager pentru Nokian Tyres.

Obiectivele pentru reînnoirea etichetelor anvelopelor includ facilitarea alegerii cumpărătorilor de anvelope și îmbunătățirea siguranței generale la volan. Scopul inițial pentru etichetele anvelopelor - adică reducerea emisiilor - rămâne valabil.

- Codul QR este un element nou pe eticheta anvelopelor care vă va ghida către o bază de date masivă care acumulează informații despre toate anvelopele disponibile pe piața europeană. Informațiile despre produs sunt standardizate, permițând o comparație ușoară a anvelopelor, spune Sunnari.

- În viitor, etichetele anvelopelor vor fi extinse și mai mult, deoarece vor raporta, de asemenea, abraziunea sau uzura anvelopelor, kilometrajul sau durata de viață a anvelopei pe șosea. Decizia a fost deja luată, dar confirmarea metodelor de testare va dura ani de zile.

Noi etichete UE pentru anvelope
Lansare: noua etichetă UE simplifică alegerea anvelopelor de iarnă pentru consumatori

Sursa

Infografic New Label 2021

 
Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc

Cumpara NOKIAN online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara nordman-nokian online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BF GOODRICH online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DUNLOP online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DEBICA online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara MICHELIN online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara PIRELLI online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara SEMPERIT online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BRIDGESTONE online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara GOODYEAR online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara CONTINENTAL online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara BARUM online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara VIKING online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara ARMSTRONG online - reduceri, promotii, oferte speciale