Contact
contact@anvelope-discount.ro
0743.148.576
Program
L-V: 09:00-17:00 S: 09:00 - 13:00                  

Anvelopele ranforsate, cunoscute și sub denumirea de anvelope XL sau Extra Load, sunt mai rezistente la uzură decât anvelopele standard și sunt deosebit de importante dacă aveți un vehicul mare pentru off-road sau de transport pentru încărcături grele.

Structura internă este mai puternică, iar designul acestor anvelope vă poate ajuta să vă mânuiți mai ușor vehiculul, mai ales dacă este o mașină de familie mare, cum ar fi un 4x4.

Ce este o anvelopă ranforsată?

Toate vehiculele au forme, dimensiuni și greutăți diferite, așa că este probabil ca o mașină mică să aibă nevoie de anvelope diferite față de una mare. De exemplu, anvelopele unei mașini mici de oraș, cum ar fi un Renault Clio, nu vor suporta aceeasi presiune sau greutate ca un Nissan X-trail.

Anvelopele de pe X-trail trebuie să suporte atât greutatea SUV-ului, cât și presiunea dată de anumite condiții dificile de offroad. Acesta este motivul pentru care anvelopele ranforsate sunt atât de importante pentru anumite autovehicule.

Legat de modul de construcție a anvelopei, trebuie menționat ca toate anvelopele conțin borduri, care sunt montate pentru a se asigura că anvelopa rămâne pe janta fără a se dezmembra. Anvelopele ranforsate conțin borduri suplimentare pentru a face anvelopa mai puternică și mai rezistentă la uzură, în special atunci când este supusă unei solicitări suplimentare.

Cum recunoașteți o anvelopă ranforsată?

Scrisul de pe anvelopă va indica de obicei fie XL, fie Reinf. În unele cazuri, poate apărea și înscrisuri ca RF, RFD sau EL. 

Dacă anvelopele mașinii dvs. indică RF, acest marcaj se referă de fapt la anvelopele runflat, care însă sunt diferite de anvelopele ranforsate. Vom explica diferențele putin mai jos, în acest articol, însă dacă doriți mai multe detalii despre anvelopele runflat, vă invităm să citiți acest articol.

Anvelopele ranforsate sunt concepute pentru vehicule cu o masă mare, cum ar fi SUV-urile.

Cateva exemple:

  • BMW X2 M35i (4x4): anvelope ranforsate XL, dimensiune 225/45 R 19 96H

  • MERCEDES 1.3 L 109 (MPV): anvelope ranforsate XL, dimensiune 225/40 R 19 93H

  • RENAULT Koleos II1.8 dCi 150 (4x4): anvelope ranforsate XL, dimensiune 225/55 R 19 103V

  • SEAT Tarraco 1.9 TSI 190 (4x4) : anvelope ranforsate XL, dimensiune 235/45 R 20 100V

  • VOLVO XC 60 2.0 T6 320 (4x4): anvelope ranforsate XL, dimensiune 255/45 R 20 105H

Bineinteles, lista continuă însă am dat doar cateva exemple ca referintă. 

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, vehiculele utilitare precum furgonetele, care trebuie să transporte încărcături grele, folosesc rar anvelope XL. Anvelopele lor au propriul marcaj specific desemnat de litera C, care este vizibil pe peretele lateral al anvelopei, acolo unde este indicată dimensiunea.

Care sunt beneficiile anvelopelor ranforsate?

Avantajele anvelopelor XL

  1. Au o durată de viață mai lungă. Anvelopele ranforsate pot parcurge distanțe mai mari decât cele standard, atâta timp cât se menține presiunea recomandată în anvelope. Aceste anvelope necesită în mod normal o presiune mai mare a aerului, așa că asigurați-vă că verificați măsurarea recomandată.

  2. Sunt mai rezistente la uzură. În comparație cu anvelopele standard, anvelopele ranforsate sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate de gropi sau de un drum off road dificil. Acest lucru se datorează unei structuri interne mai puternice.

  3. Stabilitate și tracțiune mai mari. Anvelopele ranforsate tind să fie mai rigide, ceea ce le avantajează foarte mult stabilitatea și tracțiunea. Acest lucru ar putea oferi vehiculului o manevrabilitate îmbunătățită și este avantajos atunci când conduceți în condiții umede sau înghețate. 

  4. Sunt potrivite pentru off-road. Anvelopele ranforsate sunt deosebit de utile pentru condusul off-road sau pentru acei iubitori de aventură care circulă regulat în zonele muntoase cu încărcătura completă a mașinii.

Dezavantajele anvelopelor XL

  1. Nivelul de zgomot mai mare. Cerințele pentru omologarea anvelopelor ranforsate permit un nivel de zgomot cu 1dB mai puternic decât cel al versiunilor standard.

  2. Consumul de combustibil. Armaturile folosite pot implica o crestere a grosimii in zona coroanei (sub banda de rulare) și in zona umerilor anvelopei, ceea ce la rândul său poate duce la o crestere a rezistentei la rulare și deci a consumului de combustibil.

De asemenea, o construcție robustă se traduce de obicei prin creșterea greutății anvelopei, ceea ce contribuie și la un consum mai mare de combustibil, așa cum am mentionat.

Modificările în legătură cu anvelopele standard pot avea, de asemenea, un impact asupra confortului de conducere, dar schimbările vor fi minime și este puțin probabil să fie resimțite de șofer.

Anvelope ranforsate vs. anvelope runflat

Anvelopele runflat vin cu o întăritură a peretelui lateral ceea ce vă oferă avantajul ca în cazul unei puncții sau chiar a unei explozii să puteți conduce în siguranță până când găsiți un loc de oprire sau un service. 

Cu toate acestea, ele nu sunt construite pentru a face față presiunii date de o solicitare sau de o încărcătura suplimentară, asa cum poate suporta o anvelopă ranforsată.

Anvelopele ranforsate sunt construite pentru a face față în mod special sarcinilor, ceea ce face ca riscul unei explozii să scadă semnificativ.

Când am nevoie de anvelope ranforsate?

Atunci când alegeți anvelope noi pentru vehiculul dvs., trebuie să luați în considerare trei lucruri: 

  • Dimensiunea anvelopei

  • Viteza

  • Sarcina

Dimensiunea va depinde de tipul de vehiculul pe care îl conduceți.

Evaluarea vitezei se bazează pe o serie de teste care determină viteza maximă recomandată la care ar trebui să conduceți. Evaluarea vitezei este de obicei corelată cu viteza maximă a vehiculului dumneavoastră. T, H și V sunt cele mai populare cote de viteză. T este de 118 mph, H este de 130 mph și V este de 149 mph. T poate fi găsit de obicei pe mașinile mici, de oraș, în timp ce H și V sunt mai probabil să fie găsite pe mașinile de familie.

În cele din urmă, gradul de sarcină va spune greutatea pe care o poate suporta fiecare anvelopă. Ar trebui să verificați manualul vehiculului dvs. pentru a afla sarcina maximă pe care o poate suporta mașina dvs. Nu supraîncărcați niciodată vehiculul, deoarece s-ar putea ca anvelopele să nu suporte greutatea, ceea ce poate duce la o explozie.
 

Concluzie

Anvelopele ranforsate le folosiți doar dacă transportați încărcături grele în mod regulat sau pentru off-road. Pentru un vehicul folosit cu preponderență în oraș, nu face sens utilizarea anvelopelor ranforsate pentru ca ele vin și cu anumite dezavantaje cum ar fi nivelul de zgomot sau consumul de carburant.

Pentru anumite tipuri vehicule este absolut obligatorie utilizarea anvelopelor ranforsate - această obligativitate se aplică de obicei vehiculelor precum camionete, anumite vehicule 4x4 și chiar pentru anumite mașini sport.

Sunt cazuri în care dacă se constată folosirea anvelopelor standard pe un vehicul care trebuie să folosească anvelope ranforsate puteți pierde asigurarea. Pentru siguranță, verificați manualul vehiculului sau adresati-vă consultanților magazinului nostru.

 

Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc!

Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara DEBICA online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale
Cumpara  online - reduceri, promotii, oferte speciale